beginpagina


projecten


exposities

maar janneke, they're all the same
kantoorgebouw koningskade den haag, 2006

meer van hetzelfde?

Een huisje, een fles. Nog een huisje. Nog een fles. Een straat vol huizen. Een vitrine vol flessen.

Met hun kunstproject ‘maar Janneke, they’re all the same’ gaat het samenwerkingsverband van beeldend kunstenaars Liesbeth Bos en Cindy Malon, een dialoog aan met een Haagse kantooromgeving.

Opgaan in het grote geheel van het ambtelijke kantoorgebouw van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat aan de Koningskade nummer 4 in Den Haag is niet zo moeilijk. Het bewaren van de eigen individualiteit en het creëren van een veilige plek hierbinnen is echter minder makkelijk. En dat is het dilemma dat Bos en Malon in hun werk van flessen en huisjes naar voren brengen.

Bos, die in een snelle en oppervlakkige wereld altijd op zoek is naar evenwicht, benadert deze innerlijke strijd vanuit het individu. Malon, geïnteresseerd in de psychologische waarnemingen en verlangens van mensen om hun eigen omgeving te creëren, kiest de invalshoek van het collectief. Hun synergie is ‘maar Janneke, they’re all the same’. Wie de tijd neemt het werk op zich in te laten werken, ziet steeds duidelijker dat gebouw en kunstproject uiteindelijk in elkaar overgaan en samen een onlosmakelijk geheel vormen.

Is het werk van Bos en Malon meer van hetzelfde? Of is de kantooromgeving dat? Op die vragen mag Janneke het antwoord geven.